10 tips om te besparen op de kosten van jouw huwelijk

  07 / 08 / 2017
10 tips om te besparen op de kosten van jouw huwelijk


Misschien ben jij niet de koopjesjager of de DIY bruid, maar zelfs dan kun je met deze 10 tips eenvoudig wat besparen op je huwelijk zonder op kwaliteit in te leveren. Het enige wat je moet doen, zorgvuldig op zoek gaan.

1) De catering is vaak een groot deel van je budget. Een huwelijks ontbijt, lunch en vervolgens een diner. Als je jouw huwelijk later op de dag plant hoef je jouw gasten alleen in de avond van een maaltijd te voorzien.

2) Neem een doordeweekse dag. Dit kan je aardig wat besparen. Op zaterdag is niet alleen de trouwlocatie duurder, maar kunnen andere zaken ook duurder zijn.

3) Kies een lokale leverancier. Hierdoor hoef je niet onnodig veel reiskosten te vergoeden. Niet alleen voor hen, maar je hoeft zelf ook niet zo ver weg.Zoek leveranciers bij jou in de buurt.

4) Toch liever vroeg op de dag trouwen en de franse stijl aanhouden, verzorg een cocktail met hapjes. En voor het diner en het feest in de avond nodig je alleen familie en naaste vrienden uit.

5) in plaats van fancy drankjes op je bruiloft zoals champagne kun je ook kiezen voor een lekkere wijn of een cider. En als je toch graag bubbels wil kun je kiezen voor een witte wijn met bubbels.

6) De kosten voor de drankjes aan de bar beperkt houden zonder het menu te beperken of de bar vroegtijdig te sluiten? Zorg voor afleiding. Goede entertainment bij de bar vandaan of leuke spelletjes en activiteiten zorgen ervoor dat je gasten niet uit verveling aan de bar gaan staan drinken.

7) Ga je trouwen in de kerk? Misschien trouwen er deze week meer koppels in de kerk en kun je de kosten voor decoratie delen.

8) Print je eigen uitnodigingen. Door zelf jouw uitnodigingen te maken en te drukken kun je een hoop besparen. Ook kun je ervoor kiezen om wel een kaart te maken, maar in plaats van iedereen één te sturen deze op een plek zetten waar je gasten ook komen.

9) In plaats van een grote variatie aan bloemen, kun je voor een of twee soorten kiezen. Naast dat dit super chique lijkt is het meestal ook goedkoper aangezien bloemen vaak in bulk worden gekocht.      

10) Nodig niet zomaar iedereen uit, maar wees selectief. Elke gast betekent meer hapjes en drankjes. Je wil niet alleen maar opvreters, maar ook gasten waar je de waarde van inziet.Vond je dit artikel leuk?
     Deel het met je vrienden!