21 trouwplan adviezen, wat niet te doen

  04 / 06 / 2017
21 trouwplan adviezen, wat niet te doen

 

Droomde jij er ook al als klein meisje van om je huwelijk te plannen of heb je nu nog steeds geen idee waar te beginnen? Met deze 21 ‘don’ts’ voorkom je een hoop stress en maak je het jezelf een stuk makkelijker, daarnaast helpen de online planning tools van MijnTrouwplan.nl je al goed op weg.

 

 1. Probeer niet de dag voor je bruiloft dat wonder slaapmiddel. Je wil niet hallucinerend op je eigen bruiloft verschijnen.
 2. Laat niet alleen foto’s maken door een van je gasten. Ze zullen niet volop van de dag kunnen genieten en de kwaliteit kan je misschien later tegenvallen. Zoek daarnaast ook een goede fotograaf.
 3. Ga niet 100 enveloppen likken, doe in plaats van dat je zelf een plezier en koop een pritt stift of zelfklevende enveloppen.
 4. Kies niet een locatie die boven je budget ligt, is dit toch het geval? Kies dan voor een dag door de week. Dat kan je een hoop besparen.
 5. Huur niet van alles voordat je jouw budget hebt vastgesteld. Het is natuurlijk prachtig om te trouwen in een kasteel, maar jammer als je de gasten niets te eten of drinken kan geven. Houd daarna goed je budget bij met onze budgetplanner.
 6. Maak van je toast geen lezing. Je wil niet dat je gasten vóór het feest in slaap vallen.
 7. Splits je feest niet met een ‘mancave’. De mannen gescheiden houden met het bier klinkt misschien als een goed idee…
 8. Ren niet naar het altaar, alle gasten willen het getrouwde stel goed kunnen zien, ook opa en oma.
 9. Draag je hakken niet de eerste keer op je huwelijk, maar loop ze van te voren in. Bijvoorbeeld tijdens de boodschappen, dan  heb je gelijk steun van het boodschappenkarretje ;).
 10. Laat je huwelijksdag niet de eerste keer zijn dat jullie familie’s elkaar ontmoeten, maak ruim van te voren al afspraken samen. Dit voorkomt gênante situaties.
 11. Plan niets voordat je een locatie hebt! Je datum, stijl en het aantal personen zijn afhankelijk van de locatie.
 12. Gebruik geen spreadsheets! Je gaat trouwen, je doet niet de boekhouding. In plaats van dat kun je gebruik maken van onze handige budgetbeheer, veel leuker en gebruiksvriendelijker.
 13. Doe niet alles tegelijk, neem de tijd en volg de checklist, zo mis je niets en houd je ook nog tijd over.
 14. Vergeet de babydoekjes niet en laat je verbazen wat je er allemaal mee kan!
 15. Vergeet niet dat je een hoop mensen te eten moet geven, niet alleen de gasten, maar ook personeel die de hele dag mee loopt. Een afhaalmaaltijd is dan een goede optie, je kunt de catering ook vragen voor een groot en makkelijk te bereiden gerecht.
 16. Wees niet bang om je budget bloot te geven aan leveranciers, vraag om een offerte, en is het toch te duur? Vraag dan naar de mogelijkheden voor jouw budget.
 17. Bruidegom, vergeet niet een extra wit overhemd mee te nemen. En vlek is zo gemaakt.
 18. Vergeet niet de laatste passessie van de trouwjurk te filmen. Dit zal het de bruidsmeisjes een stuk simpeler maken om de jurk aan te krijgen.
 19. Kies je ervoor om geen videograaf het huwelijk te laten filmen? Vergeet dan niet een vriend de gelofte en speeches te filmen, dit zal je zeker een keer willen terugzien.
 20. Laat je gasten niet in een wachtrij voor de bar staan. Vraag de cateraar om wat drankjes van te voren klaar te zetten.
 21. De laatste en belangrijkste tip: Vergeet niet van elk moment te genieten, van de planning tot aan het huwelijk zelf. Maak het de mooiste dag van je leven.


Vond je dit artikel leuk?
     Deel het met je vrienden!