22 slimme manieren om geld te besparen voor jouw huwelijk

  17 / 08 / 2017
22 slimme manieren om geld te besparen voor jouw huwelijk


Hoe zorg je ervoor dat jouw huwelijksdag een droomhuwelijk wordt zonder jezelf in de schulden te steken? Daarmee helpen we je graag een handje. Met de volgende adviezen en bespaartips kun je een fantastisch huwelijk hebben en toch besparen op de kosten.

 

 1. Neem de tijd. De belangrijkste bespaartip geven we je cadeau. Neem de tijd om alles uit te zoeken, vergelijk verschillende leveranciers met elkaar en bedenk wat je graag wil en hoe je dat goedkoper kan krijgen.

 

De receptie

 

 1. Zorg dat de locatie niet alle leveranciers regelt. Het kan de prijs flink opdrijven en jij bent de vrijheid kwijt om de prijzen binnen de perken te houden.
 1. Houd de gastenlijst beperkt. Nodig voor de receptie en de huwelijksceremonie je naaste familie en vrienden uit, en de rest is welkom op de dansvloer vanavond. Maak hier eenvoudig je gastenlijst en zie hoeveel je hebt uitgenodigd per dagdeel.
 1. Boek vlak voor of na het hoofdseizoen. Zo kun je eenvoudig wat besparen en de zon schijnt ook buiten het hoofdseizoen.
 1. Neem grotere tafels. Veel kleine tafels hebben meer decoratie nodig. Door een paar grote tafels te plaatsen heb je weer eenvoudig wat bespaart, en het is ook nog eens super gezellig!
 1. Houd je receptie in een restaurant. De tafels zijn gedekt en gedecoreerd en de locatie is al sfeervol. Meestal hoef je alleen maar de drankjes te betalen.
 1. Kies voor een huwelijk overdag. Overdag trouwen is vaak goedkoper dan een huwelijk in de late uurtjes.

 Gerelateerde afbeelding

Bruidsboeket en decoratie

 

 1. Weet welke bloemen het kostbaarst zijn. Zoek je een prijzige bloem uit? Combineer deze dan met andere goedkopere bloemen, zo kun je op het geheel aardig wat besparen.
 1. Kies een bloem uit het seizoen. Deze zijn niet alleen in overvloed te vinden en goedkoper, maar de kwaliteit zal ook veel beter zijn dan buiten het seizoen.
 1. Familie met groene vingers. Ken je iemand die mooie bloemstukjes kan maken? Wat is mooier dan een stukje met liefde gemaakt.
 1. Bloemen van de bruidsmeisjes. In plaats van elk bruidsmeisje een boeket te geven, kun je ze ook een bloemenkroon laten dragen. Dit ziet er super leuk uit en afhankelijk van het werk ben je minder kwijt. Daarnaast zullen ze het de hele dag dragen en niet na de fotoshoot opzij leggen.
 1. Hergebruik je bloemen. Gebruik dezelfde bloemen op de receptie die je ook tijdens de ceremonie hebt gebruikt. Zo houd je ook nog eens dezelfde stijl.
 1. Gebruik theelichtjes. Dit lijkt super romantisch in een decoratief stukje op tafel en verspreid in lantaarns op je trouwlocatie.
 1. Gebruik verfspray. Kies je voor een gouden of zilver thema? Laat je verbazen wat je mooi kan laten lijken met wat goud of zilver spray.
 1. Talent in de familie. Een goede DJ of bloemist in de familie. Waarom laat je jouw neefje niet de DJ zijn in plaats van een huwelijkscadeau. Daarnaast zal hij het vast te gek vinden om voor een groot publiek zijn talent te tonen.

 Afbeeldingsresultaat voor wedding deco

Eten en drinken

 

 1. Laat het drie-gangen diner. Kies in plaats van dat voor een plate voor meerdere personen of voor een buffet.
 1. Houd het drankaanbod beperkt. Kies voor de populairste frisdranken, bier en wijn. Zo kun je dat groot inkopen en besparen. Houd ook goed de aanbiedingen in de gaten.
 1. Vergeet de champagne. Een toost met prosecco of cava is net zo gezellig.

 

De trouwjurk

 

 1. Een witte (trouw)jurk. En streep ‘trouw’ door. Een jurk die niet is gemaakt als trouwjurk is meestal veel goedkoper en kan er ook prachtige uit zien.
 1. Koop de jurken voor bruidsmeisjes apart. Er zijn tegenwoordig heel veel leuke jurken te vinden die waarschijnlijk ook bij jouw trouwjurk en thema passen.
 1. Bestel jouw jurk op tijd. Door jouw trouwjurk op tijd te bestellen voorkom je niet alleen een hoop stress, maar ook de kosten voor spoedlevering wat hard kan oplopen.
 1. Zoek online. Heb je toch geen zin om tientallen jurken te passen en weet je wat je wil. Zoek dan eens online. Hiermee kun je veel besparen. Zorg er wel voor dat je een goede aanbieder kiest.

 

Afbeeldingsresultaat voor thriftshop wedding dress

Met deze tips en onze gratis budgetplanner, gastenlijst en checklist kun je jouw huwelijk tot in de puntjes regelen.

 Vond je dit artikel leuk?
     Deel het met je vrienden!