Trouwen in 2019

  14 / 11 / 2018
Trouwen in 2019

Ga jij trouwen in 2019? Gefeliciteerd! Misschien heb je al het één en ander geregeld, maar als dit nog niet het geval is, laat je dan vooral inspireren door ons artikel! Wij hebben voor jou de belangrijkste trouwtrends van 2019 op een rij gezet. En voor degenen die nog geen trouwdatum hebben geprikt, hebben we een lijst van leuke trouwdata. Maar, de beste tip die we je kunnen geven: wacht niet te lang!

Populaire trouwdatums 2019

Zoals elk jaar weer het geval is, zijn er toch een aantal populaire data die eruit springen. Zo zijn de datums 19-09-2019 of 09-09-2019 erg populair. Ook andere datums waar een 09 of 19 in voor komt, zoals 19-01-2019 zijn natuurlijk erg mooi! Maar, zoals we eerder ook al hebben gezegd: wacht niet te lang. Daarmee bedoelen we eigenlijk, als je de datum nog niet hebt gereserveerd bij het gemeentehuis of de trouwlocatie, doe dat dan direct. Veel stelletjes plannen dit al twee jaar van te voren, dus de kans bestaat dat dit een lastige datum wordt om nog vast te leggen op dit punt.
Maar niet getreurd! Want er zijn nog een hoop andere leuke datums.

Feestdagen 2019
Zo kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om op een feestdag te trouwen.  Hieronder een aantal data.

 • Nieuwjaarsdag: dinsdag 1 januari
 • Goede vrijdag: vrijdag 19 april
 • 1e Paasdag: zondag 21 april
 • 2e Paasdag: maandag 22 april
 • Koningsdag: maandag 27 april
 • Bevrijdingsdag: zondag 5 mei
 • Hemelvaartsdag: donderdag 30 mei
 • 1e Pinksterdag: zondag 9 juni
 • 2e Pinksterdag maandag 10 juni
 • Halloween: donderdag 31 oktober
 • Sinterklaas: donderdag 5 december
 • 1e Kerstdag: woensdag 25 december
 • 2e Kerstdag: donderdag 26 december
 • Oudjaarsdag: dinsdag 31 december

 

Trouwjurk trends 2019

Praktisch
De moderne bruid denkt steeds praktischer, en dat is ook te merken in de trouwjurken industrie. Trouwjurken met zakken zijn steeds meer een trend! Je ziet er vaak niet veel van, maar wat een genot dat je, je mobiel of lipstickje zelf mee kunt slepen. Afneembare slepen

Mouwen
Ook gaan we in 2019 steeds meer trouwjurken zien met het T-shirt model. Ook erg populair is nog steeds de lange mouw en sommigen doen daar het liefst een schepje boven op door extra wijde mouwen. Dit geeft de romantische boho look, zoals te zien is in de afbeelding.

sleevess

Gewaagd
Voor de sexy bride is net zoals dit jaar, de gewaagde diepe v-hals een trend. Ook het gebruik van doorzichtige stofjes, voor de mysterieuze sexy look. Een 2 piece trouwjurk gaan we waarschijnlijk ook steeds vaker zien. Erg origineel en leuk voor de bruid die graag iets minder traditioneels wil!

 

Trouwdecoratie, bloemen en eten

Felle kleuren
Pasteltinten, blush, ivoor en wit zijn natuurlijk erg traditioneel en een blijvende favoriet als het gaat om decoratie. Maar de 2019 bruid is niet bang om een beetje te knallen met felle kleuren! En dat zien we terug in meerdere aspecten van het huwelijk. Vrolijke, felle kleuren, eventueel aangepast op het seizoen. Ook zien we steeds meer bijzondere planten ter decoratie, zoals cactussen en vetplantjes!

bridal-bouquets-bright-and-bold

Perfecte imperfectie
De nette, perfecte zaal als trouwlocatie is ook steeds minder gewenst. Geef de stoere bruiden van 2019 liever een prachtig versierde schuur, of iets meer industrieël. De trouwlocatie is dan perfect in al zijn imperfecties!

cacti-and-succulent-wedding-decor-ideas-4

Delen is hot
Wat het eten betreft – zeker niet onbelangrijk – zien wij een nieuwe opkomende trend.
Shared dining. Voor degenen die er nog niet van hebben gehoord: een vorm van eten waarbij je vaak kleine gerechten met elkaar deelt. Weg met de vaste tafelindeling en het netjes wachten tot de gerechten worden geserveerd. Het eten staat al op tafel en iedereen kan gezellig mee doen.

Trust-the-Chef-Hands

De trends van 2019 in het kort:
Weg met formeel & traditioneel, hallo origineel & functioneel.Vond je dit artikel leuk?
     Deel het met je vrienden!